Anı Yaşamak - EĞİTİM PINARI

Anı Yaşamak


anı yasamak, mutluluk, carpe diem
Anı Yaşamak

Anı yaşamak
bu beceriyi yaşantısına katan
 her insan için çok değerli bir kazanımdır. Fakat insanların büyük çoğunluğu gerektiği gibi anı yaşayamazlar. Hani derler ya, başımıza gelen olaylar değil; onları algılama şeklimiz önemlidir. Diye. Gerçekten de bu bakış açısı çok doğru bir bakış açısıdır. Çünkü insanların olay ve olgulara yüklemiş oldukları anlamlar yaşam kalitelerinin seviyesini belirlemektedir. Aynı olay bazı insanlar için mutluluk sebebi olurken bazıları için depresyon sebebi bile olabilir. Aynı ölüm gerçeği gibi.

İnsanoğlu diğer yaratılmışların tamamı gibi ölümlü bir yaratıktır ve kendisi de öleceğini bilmektedir. Meçhul bir zamanda ölecek olmak hayata olumlu bakan insanların anı yaşamasına ve mutlu olmasına sebep olmaktadır.
Böyle insanlar nasılsa bir gün öleceğiz hiç olmazsa bu hayatın tadını çıkaralım, kimseyi kırmadan, incitmeden yaşayalım. Yaşadığımız her anın kıymetini bilelim diye düşünürler. Böyle bir bakış açısı bana göre de çok doğru bir bakış açısıdır. Ancak belirli bir ölçü ile davranmak ve işin tadında bırakmak şartıyla.

Yaşamlarının merkezinde anı yaşamak ve mutlu olmak kavramları olan insanlar, kendilerini dünyanın en iyi insanı olarak düşünürler, yakın çevrelerinde birlikte yaşamak durumunda oldukları tüm insanları da dünyanın en harika insanları olarak görürler. İçinde bulundukları ortamları adeta cennet gibi düşünürler.

Böyle insanlar bu anların ve bu günlerin bir daha tekrarının olmayacağının farkındadırlar. Aynı zamanda şu anda birlikte yaşama şerefine nail oldukları insanlarla belki de başka bir zaman diliminde birlikte olamama ihtimalini de akıllarının bir köşesinde tutmasını bilirler.

Anı yaşamak için gayret eden, kısacık dünya hayatının insanlarla ve kendi kendimizle çatışmaya değmeyecek kadar uzun olmadığını düşünen insanlar, gerçekten de yaşamdan büyü zevk alırlar ve bu dünyayı hem kendileri için hem de başka insanlar için cennete çevirirler.

Anı yaşamak ve hayattan mümkün olduğunca zevk alarak yaşamak için insanların yaşantılarına katmaları gereken bazı yöntemler vardır. Bunları da kısaca sıralamakta fayda görmekteyim.

Anı yaşamak ve mutlu bir hayat sürmek için gerekli şartlardan birisi iyi bir beslenmedir. İnsanların günün şartlarına uygun ve dünya nimetlerinden istifade etmeleri, fazla aşırıya kaçmadan sağlıklı beslenmeleri gerekmektedir.

Hareketli yaşamın fiziksel ve ruhsal yaşantımız için faydalarını bilmeyen yoktur. Anı yaşayarak mutlu bir hayat sürmek isteyen insanların uymaları gereken kurallardan birisi de hareketli bir yaşamdır.

Anı yaşamak ve mutlu bir hayat sürmek için gerekli şartlardan bir diğeri de anlamlı bir amaca sahip olmaktır. İnsanlar kendilerine anlamlı bir amaç belirleyebilirlerse yaşamlarında daha mutlu olurlar. Anlamlı bir amaç belirleyen insanların diğer insanlara göre daha uzun yaşadıklarını araştırmalar göstermektedir.

Anı yaşamak ve mutlu bir hayat sürmek için gerekli şartlardan birisi de bir şeyler üretmektir. Yaşantılarında küçük de olsa bir şeylerle uğraşan ve üretim yapan insanlar daha mutlu bir hayat sürerler.
Görseller: Google görseller
Anı Yaşamak Anı Yaşamak Reviewed by EĞİTİM PINARI on Kasım 06, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.