Zeki İnsanların Alışkanlıkları - EĞİTİM PINARI

Zeki İnsanların Alışkanlıkları


zeki insanlar, etkili insanlar, zeki insanlarin aliskanliklari
Zeki İnsanların Alışkanlıkları

Bu yazımda zeki insanların beslenme alışkanlıklarına değinecek değilim. Zaten beslenme ve sağlık konuları benim ilgi alanımın dışındaki konulardır. Anadolu’muzun bazı bölgelerinde insanların yapıp ettiklerini sormak için ‘’ne yer, ne içer’’ tabiri kullanılır. Ben de ‘’zeki insanlar ne yer, ne içer’’ derken aslında zeki insanların alışkanlıklarına değinmek istedim.

Zeki insanların yaşamlarına kattığı öyle alışkanlıkları vardır ki, yaşam kalitelerini ciddi anlamda artırmaktadır. Fakat zeki insanların alışkanlıkları sadece zeki insanları bağlamaz. Bu alışkanlıkları kendi yaşamı için gerekli gören her insanın yaşantısına katmasında fayda vardır.

Zeki insanların alışkanlıkları
-         Hedeflerine odaklanma: Tüm zeki insanlar kendilerine yüce bir hedef belirlerler ve belirledikleri hedeflere çok şiddetli şekilde odaklanırlar. Zeki insanlar belirledikleri hedeflerden asla vazgeçmezler.

-         Kendine güven: Zeki insanlar başkalarına güvenmeden önce en başta kendilerine güvenirler. Teşebbüs edecekleri her işte kesin bir şekilde başarıya ulaşacaklarına inanırlar.

-         Sorumluluk bilinci ile hareket etme: Zeki insanlar görev ve sorumluluklarının farkındadırlar. Asla sorumluluklarını aksatmazlar.

-         Olaylara geniş bir perspektiften bakabilme: Zeki insanlar olaylara normal insanların baktığı şekilde bakmazlar. Olayları çok geniş bir açıdan değerlendirmeyi alışkanlık haline getirirler.

-         Hatalardan ders çıkarabilme: Aslında zeki insanlar için hata diye bir şey yoktur. Zeki insanlar her olaya öğrenme fırsatı olarak bakarlar. Hatalarından gerekli dersi çıkarmayı bilirler.

-         Gündemi takip etme: Zeki insanlar dünyada ve çevrelerinde olup biten her şeye ilgilidirler. Gündemi ve dünyadaki her türlü teknolojik gelişmeyi yakından takip etmesini bilirler.

-         Kendilerine karşı dürüst olma: Zeki insanlar en başta kendilerine karşı dürüst olmaları gerektiğinin farkındadırlar. Kendilerine karşı dürüst olmayan insanların öz saygılarının kalmayacağını bilirler.

-         İnsanlardan bir şeyler öğrenmesini bilirler: Tüm zeki insanlar sosyal çevrelerinde bulunan insanları öğrenme imkanı olarak görürler ve tüm insanlardan öğrenilecek bir şeyler olduğunu bilirler.

-         Risk almasını bilirler: Zeki insanlar her ne kadar kendilerine güvenseler de risk alma durumunda olduklarında analitik düşünmeyi ve kar-zarar muhasebesi yapmayı çok iyi bilirler. Zeki insanlar risk alma mecburiyetinde kaldıklarında maceracı bir tavır sergilemekten kaçınırlar.

-         Gerektiği zaman düşüncelerini değiştirmeyi bilirler: Zeki insanlar, katı kuralcı değil; esnek insanlardır. Gerektiği zaman kendilerine fayda sağlamayan düşüncelerini değiştirmeyi ve kendilerine fayda veren  düşünceleri yaşantılarına katmayı bilirler.

-         Ölçülü konuşmayı ve ölçülü davranmayı bilirler: Zeki insanlar, konuşmanın ve iletişimin önemini bildikleri gibi gerektiği zaman susmayı ve dinlemeyi de bilirler. Zeki insanlar davranışlarında da belirli bir ölçü ile hareket ederler.

-         Şansa inanmazlar: Zeki insanlar kesinlikle şansa inanmazlar. Şansın en fazla hazırlıklı insanlara güldüğünü bilirler.

-         Geçmişe sünger çekebilme: Zeki insanlar asla geçmişe takılıp kalmazlar, anı yaşamayı ve şuanın kıymetini çok iyi bilirler.

Yazımızın konusu zeki insanların alışkanlıkları olduğu için bu yazımda bu konuyu araştırmaya gayret ettim. Ancak yazımıza zeki insanların alışkanlıkları değil de etkili insanların alışkanlıkları desek daha yerinde olabilirdi diye düşünmekteyim.
Görseller: https://unsplash.com/



Zeki İnsanların Alışkanlıkları Zeki İnsanların Alışkanlıkları Reviewed by EĞİTİM PINARI on Kasım 09, 2018 Rating: 5

12 yorum:

  1. Merhaba. Büyük blog takibi etkinliği takibinizi aldım. Ben de sizin takibinizdeyim. Umarım hepimiz için verimli bir etkinlik olacak.

    YanıtlaSil
  2. Risk almak en önemlisi. Bazı durumlarda risk almadan başarı gelmiyor. Bir de olaylara farklı açılardan bakabilmek önemli. Teşekkürler bu faydalı yazı için :)

    YanıtlaSil
  3. Böyle kendini zeki zannedipte aslında kurnaz olan tipler var Fatih hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef dünyada her şey var. Biz de her insana uygun şekilde davranmak mecburiyetindeyiz. Teşekkürler.

      Sil
  4. harika bir konuya deyinmişsin tebrikler...

    YanıtlaSil
  5. Yav arkadaş bende hiçbiri yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel ve samimi yorum için çok teşekkürler tolum site.

      Sil
  6. Güzel bilgiler vermişsiniz. Bilgili ve zeki kişiler özellikleri ile kendini belli eder. Resimleri biraz daha eklerseniz iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik anlamda vermiş olduğunuz tavsiyeler için çok teşekkürler eğtimci:)

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.