Süper(!) Başarılı Çocuk Yetiştirme Yöntemleri - EĞİTİM PINARI

Süper(!) Başarılı Çocuk Yetiştirme Yöntemleri



basari, basarisizlik, basarili cocuk yetistirme
Süper Başarılı Çocuk Yetiştirme Yöntemleri

Başarılı çocuk yetirmek tüm yetişkinlerin hayalidir. Hele hele süper başarılı çocuklar yetiştirebilirsek tadından yenmez. Ancak başarılı çocuk yetişmek herkese nasip olmaz. Çünkü başarılı çocuk yetiştirmek için uymamız gereken kurallar vardır. Bu kuralları harfiyen uygulamadan çocuklarımızın başarılı olması mümkün değildir. Ben bu yazımda başarılı çocuk yetiştirme yöntemlerinden önemli gördüklerimi sıralamaya gayret göstereceğim.

Başarılı çocuk yetiştirme yöntemlerine birazdan göz atmaya çalışacağım. Fakat daha yazımın en başında şunu söylememde fayda vardır ki, başarılı çocuk yetiştirme yöntemlerini hayata geçirebilmemiz için en önemli şart çocuklarımıza sağlayacağımız demokratik ve sevgi temelli bir aile ortamıdır. Böyle bir aile ortamı sağlamadan başarılı çocuk yetiştirmemiz mümkün değildir.

Aileler çocuklarına sağlıklı iletişim kurabilecekleri, her türlü düşünceye saygılı ve ılımlı bir aile ortamı sağlayabilirlerse başarıyı sağlayacak diğer sebepler kendiliğinden yeşerecektir. Çünkü böyle bir aile ortamında aile fertlerinden her biri kendi kendisini değerli hisseder ve üzerine düşen görev ve sorumlulukları hakkıyla yapmaya çalışır.

Başarılı çocuk yetiştirmek için gerekli şartlardan en önemlisi, ailelerin çocuklarına gösterecekleri koşulsuz sevgidir. Çocuklarımız sevgi ile büyürler ve gelişirler. Aileler çocuklarını karşılıksız sevdiklerini hissettirebilirler ise, çocuklar daha başarılı olurlar. Çocuklarımıza sevgimizi belirli bir şarta bağlayarak verirsek o durumda şantajcı çocuklar yetiştirmiş oluruz.

Başarılı çocuk yetiştirme yöntemlerinden birisi de, çocuklarımızla kuracağımız sağlıklı iletişimdir. Çocuklarımız anne babalarından çekinmeksizin duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebiliyorlarsa sosyal hayatta daha başarılı olabilirler. Çocuklarımızın fikirleri hoşumuza gitmese bile anlayışla karşılayabilmeli; beğenmediğimiz veya yanlış olduğunu düşündüğümüz görüşlerin doğrusunu sakin bir şekilde anlatabilmeliyiz.

Başarılı çocuk yetiştirme konusunda bir diğer yöntem ise çocuklarımızın günlük hayatta karşılaştıkları durumlar karşısında bağımsız karar verme becerisi geliştirebilmeleridir. Çocuklarının başarılı olmasını isteyen aileler onlara karar verme becerisi kazandırabilmelidir. Bunun için de daha küçük denecek yaşlarda, yaşlarına uygun konularda karar vermelerine imkan tanınmalıdır.

Başarılı çocuk yetiştirme yöntemlerinden birisi de onlara olumlu örnek olabilmektir. Çocuklarımız büyük oranda anne babalarını modelleyerek öğrendiklerinden, onları sosyal hayatın içine katmalı ve iş yapma becerilerinin artmasını sağlamalıyız. Aileleri ile sosyal hayata fazlası ile katılma imkanı bulan çocuklar daha sosyal ve daha başarılı olurlar.

Başarılı çocuk yetiştirme yöntemlerinden bir diğeri de aile ortamının huzurlu olmasıdır. Çocuklarımızın ruhsal ve psikolojik gelişimlerine aile ortamının önemi büyüktür. Çocuklarının başarılı olmasını isteyen aileler onlara huzurlu bir aile ortamı sunmalıdır. Huzursuz bir ailede yaşamak zorunda kalan çocuklar ne yaparlarsa yapsınlar beklenen başarıyı sağlayamayacaklardır.

Yazımızın başlığı süper başarılı çocuk yetiştirme yöntemleridir. Ancak ben yazımın tamamında başarılı çocuk yetiştirme yöntemlerinden bahsetmeye gayret gösterdim. Süper başarılı çocuklar yetiştirmek istiyorsanız siz de süper gayret göstermelisiniz. Süper olmak kolay değildir.
Görseller: https://unsplash.com/

Süper(!) Başarılı Çocuk Yetiştirme Yöntemleri Süper(!) Başarılı Çocuk Yetiştirme Yöntemleri Reviewed by EĞİTİM PINARI on Kasım 05, 2018 Rating: 5

4 yorum:

  1. yani herşey ailede bitiyor, aile içi iletişim, sevgi saygı <3 inşallah başarabiliriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yerinde tespitleriniz var teşekkür ederim.

      Sil
  2. Herşey biz anne-babaların elinde şekilleniyor...

    YanıtlaSil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.