Başarılı İnsanların Özellikleri - EĞİTİM PINARI

Başarılı İnsanların Özellikleri


Basarili İnsanlar, basari, basarisizlik
Başarılı İnsanların Özellikleri

Başarılı insan olmayı kim istemez ki? Hepimiz başarılı olmak istiyoruz. Fakat başarılı olmak için yapmamız gerekenler konusunda kafamız biraz karışık gibi. Acaba başarılı insanların özellikleri nelerdir?

Çevremizde bazı insanlar başarısız bir hayat sürerken, bazı insanların çok başarılı olduklarını görmekteyiz. Neredeyse tüm insanların bir birine yakın seviyede zeki olduklarını var sayarsak acaba bazı insanlar neden diğer bazı insanlardan daha başarılı olmaktadır?

İnsanların bir kısmının diğerlerinden başarılı olmalarının sebebi; başarılı insan alışkanlıklarını hayatlarına katabilmiş olmalarında yatmaktadır. Bu yazımızda başarılı insanların özelliklerinden bahsetmeye gayret göstereceğim.

Başarılı insanların en önemli özelliği güne iyi bir kahvaltı ile başlamalarıdır. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür ve güne kahvaltısız başlayan insanlar, enerjik olamazlar. Başarılı insanlar kesinlikle kahvaltıyı atlamazlar.

Başarılı insanların özelliklerinden birisi de iyi bir günlük plan yapmalarıdır. Başarılı insanlar o gün içinde yapmayı planladıkları işleri zihinlerine değil; ajandalarına yazarak işlerini organize etmeyi iyi bilirler.

Başarılı insanların bir diğer özelliği ise erken kalkmaktır. Erken kalkmak aynı zamanda erken yatmayı da gerektirir. Başarılı insanlar erken yatıp erken kalkarak düzenli bir yaşam sürerler.

Başarılı insanların bir diğer özelliği de dünyada olup bitenleri takip etmeleridir. Başarılı insanlar basın yayın organlarını düzenli takip ederek dünyada olup biten olayları yakından takip ederler, başarılı insanlar gündemin gerisinde kalmazlar.

Başarılı insanların bir başka özelliği de iç motivasyonlarını iyi sağlayabilmeleridir. Başarılı insanlar yapacakları işler için başkalarının dışarıdan motive etmelerini beklemeden çeşitli yöntemlerle kendilerini motive etmesini bilirler.

Başarılı insanların özelliklerinden birisi de erteleme alışkanlığından uzak olmalarıdır. Başarılı insanlar, yapacakları işleri hemen yaparlar. Yani bugünün işini yarına bırakmazlar.

Başarılı insanların bir diğer özelliği de çalışma alanını düzenli tutmalarıdır. Başarılı insanlar çalışma alanlarındaki her türlü dikkat dağıtıcı faktörlerden kurtulmasını bilirler. Başarılı insanlar dağınıklığın insan yaşantısı için olumsuz etkilerini önemseyen insanlardır.

Başarılı insanların özelliklerinden bir başkası da çevreye karşı ilgili olmalarıdır. Başarılı insanlar çevrelerinde olup biten olaylara karşı duyu organlarını kapatmazlar, çevrelerinde cereyan eden her olayın kendileri için fırsatlar barındırdığını bilirler ve her olayı derinlemesine gözden geçirirler.

Başarılı insanların özelliklerinden birisi de iyi bir iletişimdir. Başarılı insanlar, ‘’İletişimin kadarsın.’’ Sözünü hayatlarına serlevha yapan insanlardır. Başarılı insanlar, insanlarla iyi iletişim kurar ve bu çabalarının meyvesini toplamasını bilirler.

Başarılı insanların özelliklerinden birisi de iyi bir organizatör olmalarıdır. Başarılı insanlar işlerini önem sırasına koyarlar ve öncelikli olarak önemli işlerini yaparlar.  Başarılı insanlar önemli işlerini yapmak varken önemsiz işlerle zamanlarını kaybetmezler.

Başarılı insanların bana göre en önemli özelliği iyimser olmalarıdır. Başarılı insanlar, başlarına gelebilecek tüm olumsuz olayların iyimser bir bakış açısı ile üstesinden gelmeyi bilirler. Başarılı insanların kitabında karamsarlık yoktur, bu insanlar daima olumlu düşünürler.

Görseller: https://unsplash.com/


Başarılı İnsanların Özellikleri Başarılı İnsanların Özellikleri Reviewed by EĞİTİM PINARI on Kasım 06, 2018 Rating: 5

4 yorum:

  1. Hocam beni tarif etmişsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Bey, bu tarifler sizi tam olarak açıklayamaz. Ancak yalnızca onda birinizi ifade edebilir.:):)

      Sil
  2. Merhaba , çok faydalı bir yazı oldu ve bana çok iyi geldi .. Başarı =disiplinli +olumlu düşünce Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım size faydalı olabilmişimdir. Teşekkürler.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.