Go Kart - EĞİTİM PINARI

Go Kart


Go Kart, kisa hikaye
 Go Kart

Go Kart
 heyecan arayan gençlerin binip hız yaptıkları küçük bir sürat aracı. Anadolu’nun meçhul bir yerinde bir Go Kart pisti. Patron Hünal Bey, Hünal Bey akıllı, akıllı olduğu kadar da uyanık bir patron. Yanında 3-5 kişi çalıştırıyor.
Neredeyse her akşamdan sonra gençler Go Kart pistine gelerek heyecan arıyor. Yaklaşık 20-25 tane Go Kart platformdan hareket ediyor ve şiddetli şekilde bağırıyor. Pistte dolanan Go Kartlar bağırdıkça bağırıyor. Go Kartlar bağırdıkça patron Hünal Bey para basıyor. Go Kartlar bağırıyor, Hünal Bey para basıyor.
Go Kartlar bağırdıkça küçük motorlarından çevreye duman saçıyor, dumanlar yayıldıkça yayılıyor, yayıldıkça yayılıyor. Go Kartlardan yayılan dumanları çalışanlar yutuyor. Çalışanlar dumanları yuttukça yutuyor. Ciğerlerine zehir doluyor. Çalışanların ciğerlerine zehir doldukça Hünal Bey’in ceplerine paralar doluyor. Allah bereket versin. Hünal Bey’in biri beş oluyor.
Go Kartlar pistte dolanıyor, iş bulamayan çaresiz gençler Go Kartta çalışıyor, Go Kartlar dolanıyor, çaresiz gençler dumanları yudumlamaya devam ediyor. Gençlerin ciğerlerine karbon monoksit doluyor; Hünal Bey’in ceplerine kaymalar doluyor. Hünal Bey, ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.
Go Kartta çalışanlar kapalı platformlardaki dumanlara ve ağır çalışma koşullarına fazla dayanamıyor. İşçilerin birisi geliyor; birisi gidiyor ama Hünal Bey’in işleri kesintisiz devam ediyor. Memlekette işsiz çok; Hünal Bey’de laf çok. 
Çalıştırdığı işçilere sahip çıktığını söylüyor. Anadolu’nun gariban çocuklarına el uzattığını söylüyor. Gerçekten de gençlere sahip çıkıyor. Bir gün kazara işe gelmeyen gençlerden iki günlük para kesiyor. Hünal Bey’de laf çok, Hünal Bey konuşuyor, Go Kartlar çalışıyor. Hünal Bey para basmaya devam ediyor. Çaresiz gençler zehirlenmeye devam ediyor. Bir tarafta çoğalan paralar, bir tarafta uçuşup giden hayaller bu devran böyle dönüp gidiyor…
Görseller: Google görseller

Go Kart  Go Kart Reviewed by EĞİTİM PINARI on Kasım 10, 2018 Rating: 5

2 yorum:

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.