Hayatımın Amacı - EĞİTİM PINARI

Hayatımın Amacı


hayat amaci,amaclar,
Hayatımın Amacı

Benim hayatımın amacı var, herkesin hayatta bir amacı vardır. Yoksa bile olmalıdır. Amaçsız yaşayan insanlar hayattan bir zevk almazlar ve yaşamak için bir anlam da bulamazlar. Bazı insanlar hayatta başarılı olmak ister, bazıları çok para kazanmak, bazıları ise gününü gün etmek ister; Dünya nimetlerinden fazlası ile yararlanmak.

Benim bunlara itirazım yok. İsteyen istediğini yapmaya çalışsın. Ancak şu kısacık hayatta öyle şeyler var ki, onları da hiç aklından çıkarmasın. Bazı soruları ben sormaya gayret edeceğim; sen de dürüst bir şekilde cevaplamaya çalışmalısın.

Sen, hayatımın amacı var diyebiliyor musun? Mesela dünyanın en güzel hediyesi olan çocukların, büyüyüp yuvadan uçtuğunda hala o çocuk bakışları ile bakarak, canım annecim/canım babacım diyebiliyor mu?, Kollarını boynuna dolayarak saatlerce sıkabiliyor mu?  Çocuklarının güzel duygularını yok etmeyecek kadar onlara sabırlı olabildin mi? Yoksa gerektiği gibi ilgilenmediğin için çocuklarınla arana Çin Seddi mi ördün?  Şunu unutma ki, çocukların bir daha çocuk olmayacak ve onlardan başkası da seni öyle sevgi ile kucaklamayacak.

Mesela yıllarca beraber yaşadığın komşuların sen mahalleden ayrılırken anlamlı bakışlarla bakarak gözlerinden iki damla yaş akıtabiliyor mu? Yoksa ‘’iyi ki de def olup gitti’’ diye arkandan Allah’a şükürler mi ediyorlar? Aklında bulunsun hayatın telafisi yok; kırdığın kalplerin de tedavisi yok.

Aynı kurumda yıllarca çalıştığın arkadaşlarının sen oradan ayrılmak zorunda olduğunda aileden birisini kaybetmiş gibi yürekli sızladı mı?  Veya sen bir an önce gidesin diye yönlerini başka taraflara mı döndüler?

Uzun yıllar birlikte yaşadığın eşine hala evden çıkarken güler yüzle Allah’a ısmarladık diyebiliyor musun?, Kırk yıllık eşin, sen akşam eve gelirken sanki yeni evlendiğiniz günlerdeki gibi heyecanlanıyor mu?, buluşmanız şen şakrak olabiliyor mu?, Kumrular gibi akşam birlikte oturup mutlu anlar yaşayabiliyor musun?, Çekirdek çitleyip çay içebiliyor musun? Yoksa evin odalarını sen bir yerde; eşin bir yerde otel odası gibi mi kullanıyorsun? Eğer böyle yapıyorsan bil ki bu hayatı kendin için boşuna yaşadığın gibi hayat arkadaşına da boşuna yaşatmışsın.

Birkaç yılda bir, akrabalarına gidince akrabaların seni adeta devlet adamı karşılar gibi kıvançla karşılıyor mu? Yediğin önünde; yemediğin arkanda mı? Yoksa akrabalarının da kıymetini bilmediğin için on yıllardır hiç birinin kapısını çalmadın mı? Daha sorulacak çok soru var ama tüm soruların cevabını düşünmek sana kalsın……

Bu sorulara olumlu cevap verebiliyorsan ne mutlu sana. Fakat olumlu cevap veremiyorsan hayatımın amacı var diye gezinme sokaklarda. Senin hayatının amacı ne olursa olsun, dostum sen başından sonuna kadar bir fiyaskosun.

Görseller: https://unsplash.com/
Hayatımın Amacı Hayatımın Amacı Reviewed by EĞİTİM PINARI on Kasım 12, 2018 Rating: 5

2 yorum:

  1. Güzel bir anlatım olmuş. Okuyup anlayana çok şeyler anlatıyor. Emeginize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, yazımı beğenmenizden dolayı çok mutlu oldum.

      Sil

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.