Yaşama Sevinci - EĞİTİM PINARI

Yaşama Sevinci


yasama sevinci, ani yasamak, mutluluk
Yaşama Sevinci

Yaşama sevinci
nin tanımı kişiden kişiye değişebilir. Ancak bazı ortak görüşler de yok değildir. Bu yazımda insanların hayata tutunmalarını anlamlı hale getirecek bir iç dinamizmden; yaşama sevincinden bahsetmek istiyorum.

Bazı insanlara göre bu dünyada elde etmek istedikleri şeylere  ulaşabilecek para ve imkana sahip olmak yaşama sevinçlerini artırır. Bazılarına göre ise bu durum tamamen farklıdır.

Mesela, bazı insanlar ölümü düşündükçe yaşamdan daha fazla zevk alırlar. Böyle insanlar nasılsa şunun şurasında 60-70 yıl içinde öleceğiz hiç olmazsa hayatın tadını çıkaralım, anı yaşayalım derler. Bana göre de bu mantık doğru bir mantıktır.

Çünkü dünyaya bir daha gelmeyeceğiz ve bu günlerimizi bir daha yaşama imkanı bulamayacağız. O halde yarın ölecekmiş gibi bu dünyada kaliteli bir yaşam sürmeye gayret gösterelim. Sizler için yaşama sevinci ile dolu insanların hakim özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

Yaşama sevinci ile dolu insanların genel özellikleri
-         Ruh sağlığı. Yaşama sevinci ile dolu insanların ruh sağlıkları yerindedir. Gerçi hiçbir insanın tam olarak ruh sağlığı yerindedir diyemeyiz ancak yaşama sevinci ile dolu olan insanlar kendi ruhsal durumlarını kontrol etmeyi bilirler.

-         Dünyaya ve çevreye uyum. Yaşama sevinci ile dolu insanlar çevrelerindeki insanlarla ve kendileri ile çatışmak yerine uyumlu bir hayat sürmeyi tercih ederler. Böyle insanlar çatışmanın insanları olumsuz bir şekilde etkilediğinin farkındadırlar.

-         Empati yapmak. Yaşama sevinci ile dolu insanlar empati yapma becerilerini geliştirmiş insanlardır. Bu tip insanlar mutluluğun başka insanlarla mümkün olabileceğini kavramışlardır.

-         Bulunduğu ortamdan zevk alabilmek. Yaşama sevinci olan insanlar hangi ortamda olurlarsa olsunlar bulundukları ortamdan zevk almayı, espri yapmayı, eğlenmeyi ve insanları eğlendirmeyi bilirler.

-         Yaşarken yaşamın güzelliklerini görmek. Yaşama sevinci içinde olan insanlar çevreye diğer insanlar gibi bakmazlar. Çevrelerinin ve çevrede gördükleri güzelliklerin farkında olurlar. Bu güzellikleri bir daha yaşama garantilerinin olmayabileceğini düşünerek güzelliklerin tadını çıkarırlar.

-         Sanat ve spor etkinlikleri ile uğraşmak. Sanat ve spor etkinlikleri ile uğraşmak insanları çok mutlu eder ve yaşam sevinci ile doldurur. Yaşama sevincini kazanma imkanına kavuşan talihli insanlar sanatla ve sporla uğraşırlar ve çocuklarının da bu etkinliklerle uğraşmasını sağlarlar.

Yaşama sevinci ile dolup taşmak aslında her insan için en önemli görevlerden olmalıdır. Çünkü bu hayatın tekrarı yok ve geriye dönüp yaşamayı ihmal ettiğimiz mutlulukları tekrar yaşama imkanımız da yok.
Bundan dolayı her günümüzü sanki son günümüz olacakmış gibi düşünerek nitelikli bir şekilde yaşamaya gayret göstermeliyiz. 

Kendimizi önemsemek ve olmayacak şeyler için kaygı duymak kendimize yapabileceğimiz en büyük kötülüklerdendir diye düşünmekteyim. Hani bir türkü vardır ya, ‘’Sultan Süleyman’a kalmadı bu dünya’’ diye. Gerçekten de bu dünya kimseye kalmayacak hiç olmazsa şu kısacık ömrümüzü yaşama sevinci ile dop dolu geçirmeye gayret edelim.
Görseller: https://unsplash.com/

Yaşama Sevinci Yaşama Sevinci Reviewed by EĞİTİM PINARI on Kasım 10, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Tüm hakları fatih pınar'a aittir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.